Prisvajanje imovine

Ukrajina traži bivšeg ministra zbog konfiscirala 42 kilograma zlata i milijuna

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska služba sigurnosti izdala je u srijedu potjernicu za bivšim ministrom energetike i rudarstva Eduardom Stavickim.

Bivši ministar je optužen za nezakonito korištenje i prisvajanje imovine zloupotrebom službenog položaja, prenosi Itar-Tass.

Tijekom pretraživanja stana Stavickog u ožujku, ukrajinska policija je konfiscirala 42 kilograma zlata i 4,8 milijuna dolara u gotovini, nakitu i dragom kamenju.

Inače, ministar unutarnjih poslova te zemlje Arsen Avakov, izjavio je kako su ukrajinske snage preuzele kontrolu nad zgradom javne uprave u Marijupolju, luci na jugoistoku, koju su prethodno zauzeli proruski separatisti.

''Zgrada javne uprave je slobodna i može funkcionirati normalno'',k naveo je Avakov na svojoj Facebook stranici.

Zgradu uprave u Marijupolju, u kojem živi oko 500.000 stanovnika, zauzele su proruske snage 13. travnja.

Ukrajinske vlasti priopćile su i da je jedan vojnik ozlijeđen tijekom napada separatista u noći između srijede i četvrtka na vojnu bazu u Artemivsku, u blizini Slovjanska.

Oko stotinu napadača "otvorilo je vatru iz automatskog oružja, mitraljeza i koristeći granate", navelo je Ministarstvo odbrane i dodalo da život ozlijeđenog vojnika nije u opasnosti.

''Napadači su odbijeni i pretrpjeli su značajne gubitke'', rekao je prijelazni predsjednik Ukrajine Oleksandr Turčinov.

Ministarstvo unutarnjih poslova navelo je da su napad, čiji je cilj bio da se zaplijeni oružje, predvodio "jedan ruski vojnik", prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close