Izetbegović upozorio Inzka

Ukoliko RS ne obustavi svoje postupke, Federacija će jačati vlastite policijske snage

Jedna od tema razgovora bili su vremenski rokovi za formiranje vlasti. Izetbegović je kazao da se Vlada FBiH može formirati odmah, a Vijeće ministara vrlo brzo, ako se postigne dogovor o dostavljanju Godišnjeg nacionalnog programa za MAP u Bruxellesu
Vijesti / Flash | 25. 04. 2019. u 17:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na narušenu sigurnosnu situaciju i proces dovršetka formiranja vlasti.

Jedna od tema razgovora bili su vremenski rokovi za formiranje vlasti. Izetbegović je kazao da se Vlada FBiH može formirati odmah, a Vijeće ministara vrlo brzo, ako se postigne dogovor o dostavljanju Godišnjeg nacionalnog programa za MAP u Bruxellesu, priopćeno je iz SDA.

U priopćenju se navodi da su se sugovornici složili po pitanju jednostranih poteza entiteta RS-a u vezi s formiranjem rezervnog sastava policije, te da bi bilo najbolje za sve u BiH da se ne nastavlja s tim procesom.

Izetbegović je naglasio da će, ukoliko RS ne obustavi ove postupke, Federacija biti prisiljena na snažan odgovor kroz provođenje već pokrenutog jačanja vlastitih policijskih snaga, priopćeno je iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close