Vrhovni sud

Ukinuta presuda Sanjinu Sefiću

Vrhovni sud FBiH ukinuo je nepravomoćnu presudu od 26. rujna 2018. godine i predmet vratio Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) na ponovno suđenje, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2019. u 13:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine djelomično je uvažio žalbe Tužiteljstva, branitelja optuženih i punomoćnika oštećenih izjavljene u povodu prvostupanjske presude u predmetu Sanjin Sefić i drugi. 

Istovremeno, Vrhovni sud FBiH ukinuo je nepravomoćnu presudu od 26. rujna 2018. godine i predmet vratio Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) na ponovno suđenje, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu. 

Usto je Rješenjem najvišeg žalbenog suda u FBiH, prvookrivljenom Sanjinu Sefiću pritvor je produžen za još dva mjeseca.

 Sanjin Sefić je u prvostupanjskom  postupku oglašen krivim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, te osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci (za teško kazneno djelo 14 godina, a za neukazivanje pomoći jednu godinu). 

Istom presudom, Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni su optužbi za  kazneno djelo - pomoć počinitelju nakon počinjenog kaznenog djela. 

Sanjinu Sefiću je suđeno po optužnici kojom se tereti da je 10. listopada 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

 U istom predmetu, Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, optuženi su da su pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, a Saud Nišić za pomoć Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.


Kopirati
Drag cursor here to close