Uz mjere zabrane

Ukinut pritvor Borisu Kordiću, Josipu Kvesiću i Vlatki Puljić

Vijesti / Flash | 26. 05. 2014. u 15:03 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući po prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i izricanje mjera zabrane osumnjičenim Borisu Kordiću, Josipu Kvesiću i Vlatki Puljić Sud Bosne i Hercegovine je u petak, 23. svibnja, donio rješenje kojim se pritvor ukida i određuju mjere zabrane.

Određena im je zabrana napuštanja mjesta boravišta, zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja putnih isprava, kao i zabrana korištenja osobne karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine, zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja, zabrana međusobnog sastajanja i zabrana kontaktiranja, kao i zabrana sastajanja i kontaktiranja sa članovima obitelji suosumnjičenih, te sastajanja i kontaktiranja sa ostalim osumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu, kao i sa drugim određenim osobama.

Određena im je i obveza povremenog javljanja određenom državnom tijelu jednom tjedno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Sud je, također, u petak, donio rješenje kojim se pritvor produžava u odnosu na osumnjičenog Cobre Lucu zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.
Boris Kordić, Josip Kvesić, Vlatka Puljić i Luca Cobre osumnjičeni su za kazneno djelo organizirani kriminal, priopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close