Izmjena zakona

Ukidanjem ''bijelog kruha'' bi se uštedjelo preko 15 milijuna KM

Vijesti / Flash | 08. 01. 2015. u 16:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH podnijeli su inicijative za izmjene zakona o plaćama i naknadama u bh. institucijama da bi se bh. dužnosnicima ukinulo pravo na naknadu plaće nakon prestanka funkcije ili takozvani "bijeli kruh".

Potpredsjednik SBB-a i poslanik ove stranke u Predstavničkom domu PSBiH Damir Arnaut pojasnio je danas na press konferenciji u Sarajevu da bi u Zakonu o plaćama i naknadama u institucijama BiH trebalo izbrisati član 48, a takvim izmjenama zakona napravile bi se uštede od oko 6,5 milijuna KM.

Šef Kluba zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Nasir Beganović je kazao da bi se u Zakonu o platama i naknadama u organima vlasti Federacije BiH trebao brisati član 11 te je istaknuo da bi se tako napravile uštede veće od 15 milijuna KM.

''Ovim članom je predviđeno da pored izabranih dužnosnika pravo na "bijeli kruh" u roku od šest mjeseci ostvaruju i savjetnici koji su na toj poziciji proveli duže od dvije godine'', kazao je Beganović.

Zastupnici SBB smatraju da je ova inicijativa opravdana posebno zbog izuzetno teške ekonomske situacije u kojoj se BiH nalazi, a ušteđena sredstva mogla bi se upotrijebiti u neke druge projekte i aktivnosti.

Inače, ove inicijative prve su zakonske inicijative u ovom mandatnom razdoblju nakon listopadskih općih izbora u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close