Čavara

Ukidanje županija nije rješenje

Vijesti / Flash | 17. 04. 2017. u 08:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara smatra da je inicijativa za ukidanje županija u Federaciji BiH neozbiljna.

''Za promjene Ustava Federacije ili BiH mislim da sad nema dovoljno potpore ni na državnoj ni na federalnoj razini. Ono što je jasno je da su i Washingtonski i Daytonski sporazum pokazali da ih je vrijeme potrošilo i da moramo tražiti bolje načine organiziranja. To zasigurno ne može biti ukidanje jedne razine vlasti. To bi bilo kao da ukinemo općine'', izjavio je Čavara za Fenu.

Inicijator ukidanja županija je tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, a to što ovakve ideje dolaze od bošnjačkih političara može se, kaže Čavara, tumačiti na način da Bošnjaci nakon što su postigli apsolutnu dominaciju u Federaciji žele ukidati razinu na kojoj Hrvati mogu nešto odlučivati „barem u nekoliko županija“.

''To se tumači jako negativno i mislim da nam u ovo vrijeme zabavljanje javnosti takvim idejama nije potrebno. Trebamo se okrenuti provedbi odluka Ustavnog suda BiH kako riješiti pitanje Izbornog zakona i omogućiti da svaki narod bira svoje predstavnike. Time ćemo puno bolje stabilizirati međunacionalne i međustranačke odnose i stvoriti preduvjete za provedbu svih reformi u FBiH, a time doprinijeti i poboljšanju ukupnog stanja u BiH'', ističe Čavara.

Kopirati
Drag cursor here to close