PSBiH

Ukida se duplo plaćanje za jedan rad!

Vijesti / Flash | 14. 09. 2015. u 16:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) podržan je, sa dva usvojena amandmana, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj zastupnik Damir Arnaut.

Ovime se ukidaju naknade zaposlenima u institucijama BiH, za rad u upravnim i nadzornim odborima i drugim radnim tijelima koji obavljaju tijekom radnog vremena.

Amandmani predviđaju i ukidanje naknada zaposlenima i u entitetima, Brčko Distriktu, te županijama, a koji su članovi nekog tijela za čiji se rad izdvajaju sredstva iz državnog proračuna.

Predlagač zakona Damir Arnaut, pozdravio je ovaj korak rekavši kako je ishod fantastičan.

''Usvajanje ovog prijedloga zakona s amandmanima koji predstavljaju zajednički prijedlog čak sedam članova komisije ostvarit će se ogromne uštede i afirmirati principe solidarnosti, odgovornosti i institucionalne hijerarhije'', rekao je medijima Arnaut. 

Povjerenstvo je odobrilo Nacrt proračuna Ureda za reviziju institucija BiH za 2016. godinu.

Primljeno je k znanju Šestomjesečno financijsko izvješće Ureda za reviziju institucija BiH na dan 30. lipanj 2015. godine, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close