prekid vatre

Ujedinjeni narodi odgodili sirijske pregovore za 9. ožujak

Vijesti / Flash | 02. 03. 2016. u 14:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pregovori o okončanju sukoba u Siriji, između režima i predstavnika opozicije, počet će ponovo 9. ožujka. Staffan de Mistura, specijalni izaslanik UN-a za Siriju, je izjavio u utorak da su mirovni pregovori odgođeni za dva dana kako bi se stranama dalo dovoljno vremena za organiziranje, kako je rekao, praktičnih pitanja.

"Time ćemo dobiti potrebno vrijeme da razmotrimo logističke i praktične stvari", rekao je De Mistura. Dodao je kako očekuje ozbiljne razgovore predstavnika iz Sirije kako bi se, kako je rekao, implementirala rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a o okončanju sukoba u ratom pogođenoj zemlji.

Inače, prvi službeni sirijski pregovori su počeli krajem siječnja 2016. godine, ali su suspendirani 3. veljače. De Mistura je tada izjavio kako to nije kraj pregovora, dodajući da će razgovori biti nastavljeni u sljedećem razdoblju.

Sporazum o prekidu vatre u Siriji, stupio je na snagu 27. veljače u ponoć. Ovaj sporazum se ne odnosi na borbu protiv terorističkih organizacija na tom prostoru. Prema posljednjim podacima koje je UN objavio prije nekoliko mjeseci, rat u Siriji, koji je počeo 2011. godine, do sada je odnio više od 250.000 života.

Kopirati
Drag cursor here to close