'U novoj godini želim'

Ujedinjen grad, bez podjela: I Mostarci rekli što žele u narednoj godini

Vijesti / Flash | 27. 12. 2013. u 11:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Mostarci su rekli što 'U novoj godini žele' na uličnoj akciji anketnog karaktera koja se održala danas na Španjolskom trgu.

Projekt 'U novoj godini želim' je akcija koja je održana danas u 12.00 sati u 35 gradova i općina u Bosni i Hercegovini, na gradskim trgovima, u omladinskim centrima i prostorijama lokalnih zajednica.

Projekt realizira IPS inicijativa, koju čini više od 20 organizacija iz Bosne i Hercegovine. Misija ovog projekta je definiranje želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini, a akteri su i slučajni prolaznici, posebno mlade osobe.

''Ideja je nastala na kampu omladinskih lidera koja se održala prošli mjesec na Jahorini, kada se 120 mladih ljudi iz cijele BiH družilo i razgovaralo o budućnosti naše države, tako je došla ideja da se svi povežemo i da pokažemo svima kako zajedno djelujemo i radimo bez obzira na etničke, nacionalne, i vjerske pripadnosti'', rekao je za Bljesak.info Damir Draguljić, koordinator ove akcije za Mostar.

Cilj projekta je po njegovim riječima da se definiraju želje mladih, koje će kasnije sumirati i poslati u Vladu FBiH i RS, jer je važno da svi vide kako mladi zajedno djeluju, jer kako kaže Draguljić svi otprilike imaju iste i bolje želje za pravedniju državu.

Projekt je rađen za 0 KM, čime su mladi pokazali da se za malo (tj. ništa) može učiniti puno.

''Ide Nova godina pitati ćemo ljude kakve promjene žele u narednoj godini, a kada skupimo sve imati ćemo veliku želju bh. građana na velikoj gomili'', nadodao je Draguljić, koji je mišljenja da je najveća želja Mostara ujedinjen grad, grad bez podjela, koji funkcionira kao jedan, radna mjesta, redovne i veće plaće…

''Mislim da vlast neće ispuniti nijednu želju naših građana, no važno je pokazati 'otpor', nezadovoljstvo i reći svoje želje, pa se možda nešto i promijeni, vlasti su oglašene već 23 godine, ne znamo zašto bi sada bilo velikih promjena, ali važno je nadati se'', nadodao je Draguljić.

Muharem Hindić, među našim sugrađanima poznat kao "Mušica", prosvjednik koji svakodnevno sam prosvjeduje za bolju budućnost grada i države, se pridružio i ovim prosvjedima, pružajući podršku mladim ljudima, s kojima je zajedno izrazio nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

Projekt, kroz angažman mladih volontera, promovira veću brigu i akciju u vezi sa željama, problemima i potrebama mladih, i tako šalje poruku čitavoj državi.

Kopirati
Drag cursor here to close