HRS

Uhvaćeni u laži: ZHŽ ipak diže kredite

Vijesti / Flash | 01. 04. 2015. u 10:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Zapadnohercegovačke županije je 31.ožujka 2015. usvojila proračun u iznosu od 76 milijuna KM, s uvrštenim kreditnim zaduženjem u iznosu od 6 milijuna KM i to, kao što smo najavljivali, za potrebe servisiranja dugova na osnovu poreza i doprinosa, navodi u priopćenju za javnost Hrvatska republikanska stranka dodajući kako je usvojeni proračun ZHŽ dokaz je da je HRS, na žalost, bio u pravu, unatoč „opovrgavanju“ premijera Zdenka Ćosića.

''Ova županijska vlast vodi županiju u bankrot'', navodi HRS i dodaje kako u tome imaju pomoć i oporbe koja ''svojim neznanjem i profesionalizacijom svojih pozicija, proračunskim dotacijama svojim strankama, kao i podrškom nepotrebnim parafiskalnim nametima, aktivno sudjeluje u vođenju ove županije u stečaj''.

Stranka podsjeća kako je krajem veljače dopisom javnosti upozoravala na namjere županijske vlasti za dodatna kreditna opterećenja županije, što bi ZHŽ, po svim ekonomskim pokazateljima, moglo odvesti u bankrot.

Potom podsjećaju kako je prigodom posjeta Visokog predstavnika Širokom Brijegu 27. veljače premijer Zdenko Ćosić novinarima FTV-a osvrnuo njihove navode riječima: ''Ja ne znam otkud je netko izvukao tu priču o kreditu, prije svega to ne može ostati tajna, bilo kakav kredit koji bi županija podizala, mora proći proceduru skupštine, vi biste sigurno za to čuli“.

''Kreditiranje, podizanje komunalnih nameta (poput cijene vode u Ljubuškom), te izmišljanje parafiskalnih nameta ne mogu i nikada neće biti način izvlačenja županije iz ekonomskog rasula'', navode republikanci i dodaju kako županijska vlast nema apsolutno nikakvog osjećaja za racionalizaciju troškova te da je licemjerno je govoriti i o nepravednom i diskriminirajućem Zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

''Licemjerno je iz jednostavnog razloga što su žitelji ZHŽ-a dva puta diskriminirani: jedanput od strane centralistički orijentiranog Sarajeva, a drugi put od strane aktualne županijske vlasti, te beskrvne i lakopotkupljive njihove tobožnje oporbe'', navodi HRS u priopćenju za javnost u kojem poručuje vlasti kako je na ovaj način županiju bespovratno vodi u stečaj.

''Vaše neznanje i nemar je voda na mlin unitarističkim snagama iz Sarajeva za ustavnu neravnopravnost hrvatskog naroda jer im vi svojim neznanjem i neradom u većinski hrvatskoj županiji na pladnju nudite opravdanje za majorizaciju i obespravljivanje hrvatskoga naroda'', zaključuje se u priopćenju HRS-a Zapadnohercegovačke županije.

Kopirati
Drag cursor here to close