Akcija UNO BiH i MUP-a

Uhvaćen sa 198 kg duhana vrijednog 25.540 KM pa kažnjen sa 3.000 KM

Vijesti / Flash | 08. 01. 2016. u 15:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije na području općine Olovo privremeno su oduzeli 198 kg duhana tržišne vrijednosti 25.540 KM.

U redovnoj kontroli prometa u putničkom motornom vozilu u kojem su se nalazila jedna osoba otkrivena je veća količina duhana, koji nije bio na zakonski propisan način obilježen trošarinskim markicama.

Akcija je urađena zajedničkim snagama ovlaštenih službenih lica UNO iz regionalnog centra Tuzla i policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije, policijske postaje Olovo.

U putničkom motornom vozilu, između ostalog, pronađena je količina od 198 kilograma sitno rezanog duhana koji je trošarinski proizvod i kao takav mora biti obilježen trošarinskim markicama koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje. Ukupna tržišna vrijednost ovog duhana iznosi 25.540 KM.

Prema uputama dežurnog tužitelja predmetna roba je privremeno oduzeta i protiv fizičke osobe će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Posebno se napominje da je sa navedenom osobom sklopljen sporazum o sankciji u iznosu od 3.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close