Banja luka

Uhićeno više osoba, mogu se povezati s naručiteljima i počiniteljima ubojstva krim inspektora

Radi se o osumnjičenima za više teških kaznenih djela, neovlašten promet većih količina opojne droge “kokain”, uključujući i sudjelovanje u naručenom ubojstvu jedne osobe, koje je realizirano na području Banje Luke.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2022. u 17:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici MUP-a RS su, po nalogu Tužiteljstva BiH, na području Banja Luke uhitili više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal. 

Aktivnosti je s policijskim pripadnicima, koji su djelovali na terenu, koordnirao tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”.

Radi se o osumnjičenima za više teških kaznenih djela, neovlašten promet većih količina opojne droge “kokain”, uključujući i sudjelovanje u naručenom ubojstvu jedne osobe, koje je realizirano na području Banje Luke, a izvršeno je na način organiziranih egzekucija između pripadnika grupa organiziranog kriminala.

Također, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i s naručiteljima i počinitelja teškog ubojstva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića.

Uz visoke mjere osiguranja, osumnjičeni će u iduća 24 sata biti predani postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

Akcija kodnog naziva “Transporter” pokrenuta je u jesen 2021. godine, realizuje se s partnerskim tužiteljskim i policijskim institucijama u BiH, regionu i inozemstvu, a usmjerena je na kazneno procesuiranje više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan s više teških kaznenih djela, uključujući ubojstva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga kaznena djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close