Jedna osoba uhićena

Uhićenja nakon paljenja crkve u Sarajevu

Vijesti / Flash | 22. 08. 2016. u 16:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićena je jedna osoba, koja se dovodi u vezu s požarom u crkvi Svetog preobraženja koji se jučer dogodio u Sarajevu.

Kako je priopćeno iz MUP-a KS, radeći na rasvjetljavanju požara, policijski službenici su poduzeli niz operativnih mjera i radnji te došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela, može dovesti muškarac nastanjen u Sarajevu.

Muškarac je jučer pronađen i lišen slobode, te smješten u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predan na nadležnost 'Kantonalnom tužiteljstvu' Kantona Sarajevo, priopćeno je.

Podsjetimo, dio hrama Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu zapaljen je u nedjelju ujutro tako što je kroz prozor ubačena zapaljiva materija, objasnio je jučer paroh dolački Jadran Danilović.

Danilović je rekao da je u požaru pričinjena veća materijalna šteta. Ranije je ovaj hram u Sarajevu bio na meti pljačkaša. Ove godine u dva navrata dogodila se krađa ikona iz hrama.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko u ponedjeljak je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog incidenta s požarom, te je najavio da će dati novčanu donaciju za obnovu oštećenog dijela crkve. Istovremeno, pozvao je političare da ne zloupotrebljavaju ovaj događaj u političke svrhe.

Kopirati
Drag cursor here to close