Pala mreža trgovaca

Uhićenja krijumčara kokaina dio akcije slovenske, hrvatske i austrijske policije

Vijesti / Flash | 02. 07. 2015. u 15:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnja akcija slovenske policije u okviru koje je pritvoreno 10 osoba zbog krijumčarenja droge dio je šire međunarodne istrage u okviru koje su uhićenja izvršena i u Austriji i Hrvatskoj, prenose popodne slovenski mediji koji se pozivaju na austrijske izvore.

Kako javlja Slovenska televizija, policija u Grazu i austrijska savezna kriminalistička policija u koordinaciji sa slovenskim i hrvatskim kolegama, razbile su međunarodnu mrežu trgovaca kokainom i heroinom koja se protezala od Brazila do zapadne Europe i Balkana, a u okviru višednevnih akcija uhićeno je oko 30 osoba.

Mediji u Sloveniji prenose navode austrijske agencije APA da su u nedjelju u Grazu uhićena dva austrijska državljanina, 61-godišnjak koji je kao kapetan katamarana prebacivao drogu iz Brazila u Španjolsku, te njegov 35-godišnji sin.

Vođa spomenute kriminalne skupine navodno je Crnogorac Safet Kalić koji je uhićen u listopadu prošle godine u Beču i izručen Njemačkoj, navode slovenski mediji, prema austrijskim izvorima.

Navodno je istraga policije u Grazu počela još 2013. godine, kad su otkrili skupinu krijumčara kokaina koja je brodom iz Brazila u Španjolsku prebacila najmanje 600 kilograma kokaina, a onda ga preko Nizozemske plasirala po Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close