Istraga se nastavlja

Uhićeni u akciji Damask pušteni na slobodu

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 12:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, na slobodu su puštene osobe čiji su inicijali N.Š, A.M. i DŽ.V. koje su uhićenje u akciji "Damask četiri" na području Velike Kladuše zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, piše Srna.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić izjavila je Srni da će protiv njih Tužiteljstvu BiH biti podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili ovo kazneno djelo i kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ona je potvrdila da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

U nastavku akcije pod kodnim nazivom "Damask", SIPA je jučer uhapsila N.Š, A.M. i DŽ.V. i pretresla objekte na tri lokacije na području Velike Kladuše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tijekom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto šest ručnih bombi, jedna trenutna tromblonska mina, dvije protupješadijske nagazne mine, 26 komada streljiva za puškomitraljez M-84 7,62 milimetara, 30 komada puščana streljiva kalibra 7,9 milimetara, te šest komada pištoljske sreljiva 7,65 milimetara i mačeta.

Pronađeni su i privremeno oduzeti zastava "Islamske države", plastični šablon za oslikavanje obilježja "Islamske države", mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kopirati
Drag cursor here to close