Libanon

Uhićeni supruga i sinovi vođe Islamske države

Vijesti / Flash | 02. 12. 2014. u 09:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Libanonska vojska uhitila je suprugu i sina vođe Islamske države, Abu Bakra al-Baghdadija, priopćili su libanonski sigurnosni dužnosnici,a lokalni tisak objavio je kako su uhićeni u suradnji sa "stranom obavještajnom službom".

Dužnosnici su opisali uhićenu ženu kao jednu od al-Baghdadijevih supruga. Oni, ipak, nisu pružili nikakve detalje o njezinoj nacionalnosti i imenu.

Uhićeni su privedeni u zgradu libanonskog ministarstva obrane u Bejrutu, javile su dnevne novine Safir.

Al-Baghdadi, samoproglašeni kalif Islamske države, navodno je bio "kritično ranjen" tijekom zračnih udara u iračkom gradu Qaimu 8. studenom, sudeći po iračkim dužnosnicima. Pentagon je tada priopćio kako nema nikakve informacije o tome.

''Nemamo nikakve informacije koja bi potvrdila izvještaje izvan Iraka da je Baghdadi ili ranjen ili ubijen'', izjavio je novinarima glasnogovornik Pentagona, pukovnik Steve Warren, prenosi Russia Today.

Istodobno, iračka vojska uspjela je preuzeti kontrolu nad dva utvrđena bunkera od militanata Islamske države, u kojima su uskladišteni ostaci programa kemijskog oružja Saddama Husseina.

Ekstremisti nisu bili u stanju ući u objekt Muthanna nakon što su ga zauzeli u lipnju, izjavio je zamjenik iračkog ministra vanjskih poslova Mohammad Jawad Al-Doraky na konferenciji o kemijskom oružju u Den Haagu.

Vojska sada radi na uklanjanju mina oko objekta, koje su podmetnuli militanti Islamske države.

Kopirati
Drag cursor here to close