MUP KS

Uhićeni pomagači Sanjina Sefića

Vijesti / Flash | 18. 10. 2016. u 08:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe su privedene, a za četvrtom se traga zbog sumnje da su pomogle Sanjinu Sefiću u bijegu.

Kako je objavio MUP KS slobode su lišili A.D., koji rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomaganje učinitelju nakon izvršenog kaznenog djela).

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužitelja Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, dana 18.10.2016. godine u 01,30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, slobode su lišeni N.S., rođen 1988.godine u Foči i S.S., rođena 1994.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u spomenutoj ulici, u dvorištu obiteljske kuće koju koristi N.S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke "VW Golf 6", vlasništvo A.M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju kaznenog djela, dana 11.10.2016.godine, kada su nakon prometne nesreće osoba A.D. i S.A., prevezli S.S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S.A., rođen 1992.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem spomenutog kaznenog djela.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi navedenog kaznenog djela.

Podsjećamo, Sefić je osumnjičen da je automobilom udario pješakinje Editu Malkoč (20) iz Bosanske Krupe i Selmu Agić (21) iz Bugojna. Selma Agić je preminula na mjestu događaja, dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobivenih ozljeda.

One su prelazile pješački prelaz kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario osumnjičeni Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima, a koji se nakon što ih je udario automobilom, pobjegao iz BiH u Srbiju.

U Srbiji je uhićen, te se čeka njegovo izručenje BiH. Zbog njegovog bijega su suspendirana četiri djelatnika Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close