šipovo

Uhićeni nakon što su pijani pucali iz automatske puške

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 10:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Šipovu uhitila je tri osobe iz te općine koje su u pijanom stanju naizmjenično pucale iz automatske puške, a kod njih je pronađena i određena količina naoružanja.

Slobode su lišeni A.G. (1961.), A.H. (1977.) i R.B. (1975.) iz Šipova, za koje je protekle noći, oko 01.00 sati, prijavljeno da su u mjestu Bešnjevo, u općini Šipovo, pucali iz vatrenog oružja, priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Banja Luka. Neslužbeno, radi se o Ahmetu Ganiću, Adisu Hodžiću i Risti Bajiću.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni prethodno organizirali druženje u obiteljskoj kući jednog od njih trojice i da su konzumirali veću količinu alkohola. Potom su izašli ispred kuće i naizmjenično pucali iz automatske puške.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da A.G. imao 2,52 promila alkohola u organizmu, A.H. 2,15, a R.B. 2,76, navedeno je u priopćenju iz CJS Banja Luka.

Tijekom uviđaja pronađena je i oduzeta automatska puška, pištolj, crna bomba, sanžer s mecima, a zbog sumnje da se mogu pronaći predmeti koji potječu iz krivičnog djela ili su predmet krivičnog djela, na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić-Grad, danas će se izvršiti i pretres kuće, pomoćnih objekata i prijevoznih sredstava koje koriste spomenute osobe.

O svim okolnostima ovog događaja upoznat je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka koji je naložio da se poduzmu sve neophodne mjere i radnje radi dokumentiranja kaznenih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija te izazivanje opće opasnosti.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo nastavljaju poduzimanje mjera i radnji u iz svoje nadležnosti radi dokumentiranja kaznenih djela, a prema uhićenima će postupiti po instrukciji dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Banja Luka.

Neslužbeno, u ovom slučaju nema elemenata kaznenih djela na osnovu vjerske ili nacionalne mržnje ili netrpeljivosti.

Kopirati
Drag cursor here to close