Zenica

Uhićeni inspektori zbog zloupotrebe položaja i primanja dara

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 13:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) su, u suradnji s Županijskim tužiteljstvom ZDŽ, u proteklom razdoblju poduzimali intenzivne mjere i radnje s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentiranja kaznenih djela dvaju inspektora Županijske uprave za inspekcijske poslove.

U nastavku navedenih aktivnosti, u utorak u jutarnjim satima, uhićen je D.Š., rođen 1961. godine, iz Zenice, i I.V., rođen 1978. godine, iz Zenice.

Oni su zadržani u službenim prostorijama i nad istim je zavedena kriminalistička obrada - priopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDŽ.

Nakon kriminalističke obrade, prikupljenih dokaza i obavještenja, D.Š. i I.V. će, tijekom srijede, biti predani na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela: zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje i odavanje službene tajne.

Istražne radnje su u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close