Stigao prijedlog SBB-a

Uhićeni Bakir Dautbašić i službeno predložen za državnog ministra prometa

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 10:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je jučer u poslijepodnevnim satima zaprimila zahtjev za provjere predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji se odnosi na predložene kandidate za ministra prometa i komunikacija BiH Bakira Dautbašića i zamjenika ministra obrane BiH Seada Jusića.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić kazala je da će SIPA u zakonskom roku izvršiti potrebne provjere koje se odnose na istinitost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascu izjave Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i rezultate tih provjera dostaviti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Jozić je podsjetila da je zakonski rok 30 dana, a počinje teći od dana zaprimanja zahtjeva predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Jučer poslijepodne je i Središnjem izbornom povjerenstvu BiH stigao zahtjev za provjeru predloženih kandidata, a ova institucija treba provjeriti ima li smetnji, u skladu s Izbornim zakonom BiH, da budu kandidati za ministra odnosno zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH.

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH predložio je Bakira Dautbašića kao kandidata za ministra prometa i komunikacija BiH i Seada Jusića za zamjenika ministra obrane u Vijeću ministara BiH, nakon što su sa tih pozicija ranije smjenjeni kadrovi Demokratske fronte.

Podsjetimo, Bakir Dautbašić, aktualni tajnik ministarstva sigurnosti BiH Bakir uhićen jutros po nalogu Tužiteljstva BiH u ponedjeljak. Uhićenje je uslijedilo nakon ozbiljnih indicija da je Dautbašić prijetio osobama koje pred sudom u Prištini trebaju svjedočiti u predmetu protiv Nasera Kelmendija.

U ovom procesu, kako je najavljeno polovicom mjeseca ožujka trebao bi svjedočiti i Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, koja je Dautbašića predložila za državnog ministra prometa i komunikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close