Lišeni slobode

Uhićen u Bijeljini zbog prijevare u Širokom Brijegu

Vijesti / Flash | 15. 09. 2015. u 20:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije 'Bastion' pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 14.9.2015. godine oko 11 sati u graničnom pojasu na području Trebinja spriječili su krijumčarenje D.D. (1984.), državljanina Albanije.

Osoba nije posjedovala važeće dokumente za prelazak državne granice, a kontrolirana je u putničkom vozilu Mercedes, nacionalnih oznaka Albanije, kojim je upravljao T.B. (1984.), državljanin Albanije, a u istome se nalazio i T.A. (1991.), također državljanin Albanije.

Daljnjim radom utvrđeno je da je D.D. u dogovoru sa T.B. i T.A., zaobilazeći granični prijelaz Klobuk, ilegalno prešao državnu granicu iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Osobe su lišene slobode i privedene u sjedište JGP Trebinje.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, prema čijem nalogu privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali. Protiv T.B. i T.A. podnesen je izvještaj o počinjenom kaznenom djelu 'Krijumčarenje ljudi' i predati su Tužiteljstvu BiH, kao i D.D.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 14.9.2015. godine u 19:50 sati na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak državljaninu Republike Turske Y. I. (1969.) zbog davanja lažnih podataka o pravu na ulazak i boravak na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Prilikom pregleda prtljaga kod njega su nađene dvije krivotvorene dozvole boravka Francuske. Izjavio je da ih je kupio od NN osoba. O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica Tužiteljstva BiH, prema čijem nalogu nađene dozvole privremeno su oduzete. Y.I. vraćen je za Istanbul 15.9.2015. godine narednim letom.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina 15.9.2015. godine iza ponoći lišili su slobode državljanina BiH B.M. (1977.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Široki Brijeg zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Osoba je kontrolirana na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. B.M. predat je službenicima Sudske policije Tuzlanske županije, navodi se iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close