London

Todorić se predao policiji

Iz izvora bliskih Todoriću doznaje se da se sam predao policiji.
Vijesti / Flash | 07. 11. 2017. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9,04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu, objavila je N1 televizija.

Iz izvora bliskih Todoriću, ta televizija doznaje da se sam predao policiji.

Hrvatska policija u utorak je potvrdila kako je zaprimila obavijest da je Ivica Todorić uhićen u Londonu.

"Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija", objavio je MUP.

Todorićevi suradnici očekuju da će, nakon razgovora Todorić biti pušten na slobodu uz jamčevinu. U policiju je, kako se saznaje, došao u pratnji svojih britanskih odvjetnika.

Hrvatska je prethodno dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te je Todorićeva odluka da sam ode u policiju zapravo svojevrsna prevencija uhićenja.

Savjet odvjetnika u ovakvim slučajevima uglavnom je isti - samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se skrili.

Nakon predaje policiji, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona, navodi se.

Tjednik Nacional u utorak je objavio da "hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti".

Mediji neslužbeno navode da je hrvatska policija britanskim kolegama dostavila Todorićevu adresu.

Kopirati
Drag cursor here to close