Ruta 2020.

Uhićen strani državljanin - Imao krivotvorenu putovnicu Velike Britanije

U akciji „Ruta 2020“ lišen slobode strani državljanin
Vijesti / Flash | 08. 12. 2020. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije „Ruta 2020“, službenici Jedinice granične policije Gradiška, 7. prosinca 2020. godine, lišili su slobode stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine s krivotvorenom putnom ispravom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Osoba nije posjedovala identifikacijske dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, a u razgovoru sa službenicima ove jedinice izjavila je da dolazi iz Bangladeša.

Strani državljanin je kontroliran u autobusu koji prometuje na relaciji Sarajevo – Zagreb na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krivotvorenje isprave“, protiv stranog državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci. Otkriveni falsificirani dokument je privremeno oduzet, a strani državljanin predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina lišili slobode R.M. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close