Naređenja istraga

Uhićen saudijski princ zbog snimki mučenja

Vijesti / Flash | 21. 07. 2017. u 13:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijski princ Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz uhićen je nakon što su objavljene video snimke na kojima se navodno vidi kako muči jednu, a upire pušku u drugu osobu.

Kralj Salman naredio je da se princ uhiti i ispita u srijedu, dan nakon što su kratke video snimke objavljene na YouTubeu i dijeljeni putem Twittera, na kojima se navodno vidi uprta puška ka muškarcu, koji krvari iz glave, prenosi AP.

U jednom clipu, koji je pregledan više od 760.000 puta, vidi se 18 boca viskija Johnnie Walker Red Label na stolu i novac.

AP podsjeća da je u Saudijskoj Arabiji zabranjena prodaja i konzumacija alkohola, javlja Al Jazeera.

Na drugom clipu vidi se muškarac koji sjedi u automobilu kako krvari i čuje se kako ga psuju jer se parkirao ispred kuće.

Na još jednom snimku visi se osoba, za koju se vjeruje da je princ, kako udara i šamara muškarca koji sjedi na stolici.

Saudijska državna televizija objavila je u srijedu da je kralj te zemlje naredio da se provede puna istraga o incidentima i uhićenju princa, kao i svim njegovim pomoćnicima koji se pojavljuju u video snimcima.

On je naredio da nijedna osoba koja je umiješana u taj slučaj ne smije biti puštena dok sud ne donese presudu u skladu sa šerijatskim zakonima te zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close