terorizam

Uhićen osumnjičeni koji je pripremao napad u Parizu

Vijesti / Flash | 25. 03. 2016. u 07:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski državljanin osumnjičen da je pripadao militantnoj mreži koja je planirala novi napad u Francuskoj uhićen, priopćio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Ovo uhićenje je pomoglo i "da se spriječi zavjera u Francuskoj koja je u odmakloj fazi", rekao je on u govoru koji je prenosila nacionalna tv, prenosi Reuters.

Osumnjičeni je uhićen u stambenoj zgradi u pariskoj četvrti Aržantej, dodao je Kaznev. On je kazao da za sada nema opipljivih dokaza koji ovog osumnjičenog povezuju s napadima u Parizu iz studenog ili u Bruxellesu.
Salah Abdeslam, pariški krvnik koji je uhićen prije nekoliko dana, progovorio je u zatvoru. Rekao je kako je planirao pucnjavu i bombaši napad u Bruxellesu, javlja Reuters.

‘’Točno je da sam planirao pucnjavu i bombaški napad u Bruxellesu’’, rekao je Abdeslam koji je to rekao svom odvjetniku ili istražiteljima.

Kako piše The Star.com, planirao je kopirati teroristički napad u Parizu. Istražitelji vjeruju da je Abdeslam s još dvojicom planirao izvesti napad u Bruxellesu. Koristili bi puške, a ostali bi se raznijeli bombama, javlja belgijska TV kuća VRT.

Njegov branitelj Sven Mary izjavio je ranije u četvrtak da je Abdeslam kazao kako nije znao da će se dogoditi napadi u Bruxellesu. Što je od toga tačno, trebala bi pokazati istraga. Do sada su se pojavljivale različite informacije o Abdesalmovim iskazima u policiji, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close