Akcija 'Koverta'

Uhićen direktor Unsko-sanskih šuma i njegov vozač zbog organiziranog kriminala

Vijesti / Flash | 11. 06. 2014. u 18:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru akcije Koverta lišili su slobode dvije visokopozicionirane osobe Šumsko-privrednog društva (ŠPD) Unsko-sanske šume iz Bosanske Krupe, inicijala Đ.M. i H.P., koji su na obradi u MUP-u USK, a do kraja dana očekuje se njihovo privođenje u prostorije Tužiteljstva USŽ-a.

Ovo je novinarima kazao glasnogovornik Tužiteljstva USŽ-a Adnan Tulić dodavši da im se na teret stavlja kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s nizom koruptivnih kaznenih djela, među kojima, primanje i davanje mita, zlouporaba položaja i druga.

Uhićeni su, kako se neslužbeno doznaje, direktor ŠPD Unsko-sanske šume Đevad Muslimović i njegov vozač Hajrudin Pehlivanović, koji je bio posrednik u vršenju koruptivnih radnji, dok se sljedećih dana očekuje uhićenje još nekoliko osoba.

- Od kraja 2013. godine Županijsko tužiteljstvo u Bihaću provodi intenzivnu istragu s ciljem otkrivanja korupcije u ŠPD Unsko-sanske šume. Kao što vam je već poznato jučer je slobode lišen E.K. iz Sanskog Mosta, nakon čega mu je od strane nadležnog suda određena, po prijedlogu ovog Tužiteljstva , mjera pritvora u trajanju od mjesec dana - kazao je Tulić.

Radi se o Enesu Kariću, zamjeniku upravitelja Šumarije Sanski Most, koji se sumnjiči za više kaznenih djela vezanih za korupciju u Unsko-sanskim šumama.

Tulić je dodao da se istraga nastavlja punim intenzitetom te da će biti fokusirana i na niz drugih osoba. O mogućim novim uhićenjima, nije želio govoriti u interesu istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close