Dugo planirana akcija

Uhićen Darko Šarić

Vijesti / Flash | 18. 03. 2014. u 06:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rano jutros okončana je zajednička akcija državnih tijela Srbije i Crne Gore u kojoj je uhićen narko boss Darko Šarić, javila je TV Pink.

Realizacijom ove osjetljive, pažljivo i dugo planirane akcije rukovodili su ministri pravde Srbije i Crne Gore Nikola Selaković i Duško Marković.

Srbijanski narkobos Darko Šarić sletio je u pratnji policije u beogradsku zračnu luku, odakle će biti sproveden u odjel MUP-a za potrage, a potom u Specijalni sud.

Srbijanski mediji izvještavaju kako će tijekom dana bit održana izvanredna sjednica Vlade Republike Srbije, čija će tema biti uhićenje Šarića.

Nakon toga, novinarima će se obratiti prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar pravde Šlaković.

Kako B92 neslužbeno saznaje, Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gdje je i pronađen. Nakon što je uhvaćen Šarić je prebačen u Crnu Goru gdje je službeno uhićen.

Ime Darka Šarića prvi put se pojavilo u javnosti prije pet godina kad je u listopadu 2009. godine povezan sa slučajem kad je urugvajska policija u luci Santiago Vasquez kod Montevidea zaplijenila 2,8 tona kokaina na jahti Maui, koja je plovila pod zastavom Velike Britanije.

U Srbiji je optužena velika skupina njegovih suradnika, optuženih među ostalim i za pranje novca od trgovine drogom.

U siječnju 2010. za Darkom Šarićem raspisana je međunarodna tjeralica. Prema pisanju podgoričke 'Pobjede' 25. siječnja 2010., a pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, Darko Šarić koji je posljednji put viđen u Pljevljima deset dana ranije, napustio je Crnu Goru, i od tada mu se gubi svaki trag.

U veljači 2010. iz Uprave policije Crne Gore priopćeno je da je Šarić, osumnjičen u Srbiji za šverc kokaina, napustio teritoriju Crne Gore ilegalno, nekoliko dana prije nego što je crnogorskom birou Interpola dostavljena međunarodna tjeralica.

Miloš Oparnica, šef Nacionalnog ureda Interpola u Srbiji, je zatim kazao da je Srbiji najmanje 15 zemalja dostavilo informacije o vođi najvećeg narko klana u ovom dijelu Europe, Darku Šariću.

Darko Šarić rođen je 21. listopada 1970. Čak šest puta je bio osuđivan presudama Općinskog suda u Pljevljima zbog pet različitih kaznenih djela, ugrožavanje sigurnosti na radu iz nehaja, uništenje aparata u rudnicima ili drugim građevinskim poduzećima, uništenje poslovnih i stambenih prostorija, pronevjeru i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prvi put je osuđen kao maloljetnik 1988, kada mu je izrečena odgojna mjera pojačanog nadzora roditelja. Slijedeći put je osuđen 1992. na uvjetnu kaznu, treći put 1994. na kaznu od četiri godine zatvora.
Kopirati
Drag cursor here to close