akcija Blok

Uhićen bivši ministar Damir Hadžić

Vijesti / Flash | 30. 11. 2016. u 11:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Hadžić, bivši načelnik Općine Novo Sarajevo i bivši ministar u Vijeću ministara BiH, uhićen je danas u okviru akcije kodnog naziva "Blok''.

Po naredbama Županijskog suda i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji sa pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo i Obavještajno-sigurnosne agencije danas (30.11.2016. godine) su nastavljene aktivnosti u predmetu „Blok“. U tijeku su pretresi objekata na tri lokacije i slobode su lišene dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo  zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi sa kaznenim djelima zloupotreba procjene i kaznenim  djelom pomaganje.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predane nadležnom tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo na dalje postupanje.

Hadžić je od 1998. do 2000. obavljao dužnosti glavnog tajnika Foruma mladih SDP-a BiH i zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Godine 2000. izabran za člana Glavnog odbora SDP-a BiH, a tri godine kasnije postaje član Predsjedništva SDP-a BiH. Za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a BiH izabran je 2005., a od 2009. obavljao je dužnost potpredsjednika SDP-a BiH.

Za ministra komunikacija i prometa BiH imenovan je 2012. godine prije čega je dvije godine bio na funkciji načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Na izborima 2014. godine je kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali nije osvojio mandat.

Inače, Hadžić je nedavno imenovan na čelno mjesto Euroherc-osiguranja.

No, Avaz u jednom ranijem tekstu navodi kako je Hadžić bio desna ruka Zlatka Lagumdžije i glavni akter afere “Reket“, u kojoj je bio osumnjičen za reketiranje gospodarstvenika koji su namjeravali graditi na području općine Novi Grad

 

Kopirati
Drag cursor here to close