Akcija Lavina

Uhićen bivši direktor Bobar banke - država oštećena za 123 milijuna KM

Vijesti / Flash | 02. 04. 2016. u 13:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru aktivnosti u akciji kodnog naziva "Lavina", policijski djelatnici SIPA-e pronašli su i uhitili Dragana Radumila, direktora Bobar banke od osnivanja pa do 2010. godine.

''Nakon što je Sud BiH za svih 10 osumnjičenih odredio kućni pritvor, Tužiteljstvo BiH nije zadovoljno tom odlukom, koja će zasigurno usporiti i otežati istragu te će to tužiteljstvo uputiti žalbu i tražiti da osumnjičeni budu u pritvoru'', priopćeno je iz Tužiteljstva.

''U tom predmetu korupcije i zloupotrebe položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 milijuna KM i nanesene štete od najmanje 123 milijuna KM, koja je nanesena građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Tim Tužiteljstva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana.

''Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice i zahvaljujemo se javnosti i građanima na podršci u borbi protiv višemilijunskog kriminala, korupcije i zloupotrebe položaja, kojima se mora stati u kraj na europskom putu naše zemlje, kao i osigurati građanima i institucijama sigurnost bankarskih uloga i financijsko poslovanje'', ističe se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close