Požari u Hercegovini

Ugašeni požari u Čapljini, Čitluku i Mostaru; Konjic apelira za nastavak pomoći iz zraka

''Prema mišljenju djelatnika Civilne zaštite i vatrogasaca iz Konjica, požar će biti nemoguće ugasiti bez kontinuirane pomoći iz zraka'', zaključio je Pavlović.
Vijesti / Flash | 20. 07. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Požari u Čapljini, Čitluku i na širem području grada Mostara su ugašeni i stanje je na ovim požarištima pod kontrolom'', rekao je za Bljesak.info Pero Pavlović, glasnogovornik Civilne zaštite HNŽ.

Dodao je su aktivni požari u Stocu i Konjicu.

''U Konjicu je već peti dan aktivan ožar na Glavatičevu iznad Boračkog jezera. Širenje vatre zaustavljeno je u jednom smjeru, gdje se moglo prići snagama sa zemlje, ali je zbog nepristupačnog terena nemoguće zaustaviti širenje požara u drugom smjeru'', dodao je Pavlović.

Navodi da upravo zbog toga Konjic apelira za nastavak pomoću u gašenju iz zraka.

''Prema mišljenju djelatnika Civilne zaštite i vatrogasaca iz Konjica, požar će biti nemoguće ugasiti bez kontinuirane pomoći iz zraka'', zaključio je Pavlović.

U izvještaju Civilne zaštite HNŽ za protekla 24 sata navedeno je kako je na širem području Hercegovine zabilježeno preko 20 požara.

Kod Boračkog jezera pod kontrolom

 

Požar na Boračkom jezeru u Konjicu i dalje je aktivan, liniju koja ide prema naselju Borci držimo pod kontrolom, a tu pomaže i helikopter Oružanih snaga (OS) BiH, kazao je u razgovoru za Fenu pomoćnik gradonačelnika za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjica Husein Hodžić.

''Iskreno se nadamo da ćemo iskontrolirati ovaj drugi krak požara koji je otišao u kanjon Neretve. To je nemoguće gasiti, tako da nije pod kontrolom'', istaknuo je Hodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close