Nakon cjelodnevne borbe

Ugašen požar na Brkanovom brdu

Vijesti / Flash | 24. 07. 2017. u 06:15 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na Brkanovom brdu iznad Mostara je ugašen, navedeno je u priopćenju Civilne zaštite HNŽ-a.

U 02.45 sati zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić, javio telefonom da je vatra na požarištu Brkanovog Brda ugašena. Vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe ugasili su vatru na svim točkama,tako da nema potrebe za nastavkom akcije podrške gašenja iz zraka koja je planirana jutros u 6 sati.

Osim vatrogasaca koji su ostali s dva vozila na terenu, sve snage koje su bile angažirane tijekom noći povučene su u bazu.

Požarište se i dalje nadzire,manji dim je jutros vidljiv na par mjesta.

Inače požar je izbio u 14.40 sati na lokalitetu Kobilovača-Brkanovo Brdo. Nošen vjetrom brzo se proširio na veću površinu šume i trave i ugrozio naselja Brkanovo Brdo i Miljkoviće. Požar je gasilo 20-tak vatrogasaca sa sedam vozila.

S obzirom da je teren većim dijelom nepristupačan, gašenje je uglavnom bilo moguće iz zraka helikopterom.

Oko 17.00 sati poslan je zahtjev za angažovanje helikoptera OS-a BiH, koji je uskoro i odobren. Helikopter je djelovao između 19:30 i 20:30 sati. Nakon sedam uspješnih preleta spriječeno je širenje vatre na naselje Miljkoviće i Brkanovo brdo. Helikopter je oko 20.30 sati upućen u vojarnu 'Kuti Livač' u sjevernom dijelu Mostara. Planiran je bio nastavak akcije gašenja iz zraka u jutarnjim satima.

Pri gašenju požara, vatrogascima su jučer tijekom dana pomogli i dobrovoljci i mještani.

Kopirati
Drag cursor here to close