Reakcija

Udruženje žrtava i svjedoka genocida: Na stupu srama u Potočarima bit će uklesano ime Željke Cvijanović

Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida reagirali su na govor Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a.
Vijesti / Flash | 02. 05. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Koje licemjerstvo Željke Cvijanović, koji jad i bijeda od žene od koje biste očekivali u najmanju ruku očekivali da kao majka podrži majke", poručili su u priopćenju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida reagirajući na govor Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a.

"Umjesto podrške majkama Srebrenice, Željka Cvijanović pred Vijećem sigurnosti UN-a bavi se procedurama, kritikama i drugim apsurdnostima", kazali su te upitali "kako jedna majka može na tako mizeran način govoriti o procedurama bez imalo osjećaja prema žrtvama"?

"Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi", istaknuli su.

Dodaju kako je "rezolucija o genocidu u Srebrenici civilizacijski čin, dok se protivljenje rezoluciji smatra nemoralnim i anticivilizacijskim".

"Rezolucija će biti usvojena, a na tridesetu godišnjicu genocida, u Potočarima bit će podignuta dva stuba. Stub časti i stub srama, a na ovom drugom bit će uklesano ime Željke Cvijanović", zaključili su u priopćenju.

Podsjetimo, Željka Cvijanović, govoreći o rezoluciji o Srebrenici, rekla je kako se radi o očitom primjeru kršenja Ustava BiH i prijetnji stabilnosti dodavši kako rezoluciji nema konsenzusa.

Kopirati
Drag cursor here to close