Zvao suca Ustavnog suda BiH

Udovoljeno srpskim ministrima

Dodik sa sastanka zvao suca Ustavnog suda BiH i tražio da podnese ostavku, ovaj mu rekao da je na bolovanju?
Vijesti / Flash | 26. 04. 2023. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prekjučerašnjeg sastanka stranaka okupljenih oko SNSD-a, Milorad Dodik direktno je zvao sucau Ustavnog suda BiH Zlatana Kneževića.

Prema informacijama Raporta, tijekom sastanka se razgovaralo o 'deligimitizaciji' Ustavnog suda tako što će se povući sudca koje su iz RS.

''Dodikov cilj jeste obesmisliti ovaj sud tako što će u njemu ostati samo suca iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda, plus strani suci'', piše raport, a zbog toga je, kako prenosi, Dodik na telefon zvao suca Kneževića i razgovor pustio na speakerfon tako da svi čuju.

Dodik je Kneževiću kazao da bi trebao podnijeti ostavku, na što mu je Knežević odgovorio neodređeno. Nakon Dodikovog inzistiranja Knežević je kazao da je na bolovanju.

Očito je sudac Knežević izbjegava naredbu Dodika, piše Raport, a bolovanje koristi kako bi dobio na vremenu nadajući se da će se ‘cijela stvar’ smiriti i zaboraviti.

No, Dodik mu je prema njihovim neslužbenim informacijama kazao da ima rok do petka.

'Povlačenje' sudaca iz Ustavnog suda BiH jedan je od zaključaka zajedničke izjave stranaka okupljenih oko SNSD-a. Zaključci iz te izjave trebali bi se sutra naći na dnevnom redu posebne sjednice NSRS.

Dodik već duže vremena ima problem s Ustavnim sudom BiH, a sve je kulminiralo na pitanju državne imovine. Ustavni sud BiH donio je odluku kojom je stavio van snage Dodikove zakona kojima je imovinu pripisao RS.

Kopirati
Drag cursor here to close