Ubili ih pobunjenici?

Ubijeni ruski piloti iz oborenog aviona

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 16:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski lovci F-16 oborili su danas ruski avion na granici Turske i Sirije nakon što je, prema tvrdnjama Turske, avion Su-24 ušao u zračni prostor te zemlje. Iako su se oba pilota katapultirala iz aviona, agencija Reuters javlja da su obojica ubijena.

Prema navodima Alpaslana Celika, zamjenika komandanta brigade Trukmena u Siriji, piloti su ubijeni u zraku nakon što su se katapultirali iz aviona, prenosi N1.

Turska privatna novinska agencija Dogan navela je u utorak riječi turkmenskog zapovjednika da je Turska oborila ruski avion nakon što je izbacio bombe na turkmensku regiju Sirije i ušao u turski zračni prostor.

Pobunjenici ubili pilote

Borac, koji je identiciran kao Alpaslan Celik, drugi u lancu zapovjedništva Turkmenske obalne divizije, izjavio je da su turkmenske snage preotele turkmensku planinsku regiju od sirijskih snaga.

Celik je također izjavio da su pobunjenici ubili obojicu ruskih pilota koji su se iskočili s padobranom nakon što je avion pogođen.

Pobunjenici su ranije priopćili da su ubili jednog od pilota i da tragaju za drugim. AP nije mogao odmah potvrditi da su obojica pilota ubijena.

Dogan navodi da se Celik obratio grupi turskih novinara u turkmenskoj regiji.

Podsjetimo, turska je vojska u utorak srušila ruski vojni avion nedaleko od sirijsko-turske granice.

Države se sada spore oko argumenta turske vojske koja tvrdi da je to učinila zbog prelaska ruskog aviona u zračni prostor Turske.

Sirijski ministar - Obaranje aviona novi zločin

Sirijski ministar informiranja izjavio je u utorak da je obaranje ruskog aviona "novi zločin" koji će biti dodan listi optužbi protiv pobunjeničkih grupa i zemalja koje ih financiraju i naoružavaju, piše Fena.



Omran al-Zoubi konkretno je naveo Tusrku, Saudijsku Arabiju i Katar - zemlje koje su među najsnažnijim pristalicama pobunjeničkih grupa koje pokušavaju svrgnuti s vlasti predsjednika Bashara Assada.

Rusija, Irak i Iran najveći su Assadovi saveznici, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close