Bangladeš

Ubijeni napadači, spašeno 13 taoca

Vijesti / Flash | 02. 07. 2016. u 06:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest napadača je ubijeno, a 13 taoca, od kojih su tri stranca, spašeno je iz talačke krize u glavnom gradu Bangladeša, Dhaki.

Teroristi su jučer navečer napali restoran u diplomatskoj četvrti grada, omiljen među strancima, pri čemu su zadržali 20-ak talaca, javlja Index.

Vlasti kažu da su u akciji koja je uslijedila nakon prepada ubijena i dva policajca. U krizi koja je trajala nekoliko sti konstantno su se, prema riječima očevidaca, čuli pucnjevi iz lokala. Koliko je ranjenih još se sa sigurnošću ne može potvrditi. Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

Vlasti u Bangladešu pak tvrde kako tzv. Islamska država želi "prisvojiti lažno mnoge napade", te da oni vjeruju i imaju indicija kako su napade u posljednje vrijeme kojima se želi "okititi" ISIS zapravo izvele domaće militantne skupine.

Dvadeset stranaca ubili su njihovi napadači nakon što su ih uzeli kao taoce u kafiću u bangladeškoj prijestolnici Dhaki, a većina žrtava su Talijani ili Japanci, priopćio je u subotu sigurnosni dužnosnik, javlja Fena.

''Svih 20 ubijenih talaca su stranci. Većina su Italijani ili Japanci'', izjavio je pukovnik Shahab Uddin za AFP.

 

Kopirati
Drag cursor here to close