MGP Klobuk

U zvučnicima VW-a pronađeno 5.000 kutija cigareta

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 13:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u nedjelju su spriječili krijumčarenje 5 000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene u unutrašnjosti glazbenih zvučnika prilikom granične kontrole VW Sharana, bh. registarskih oznaka, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk, priopćeno je iz GP BiH.

Vozilom je upravljao M. M. (1984.), državljanin BiH, koji je lišen slobode prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH. Cigarete i vozilo su privremeno oduzeti, a protiv M. M. Tužiteljstvu BiH bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje".

Službenici Postrojbe granične policije Velika Kladuša spriječili su 22. listopada 12 državljana Republike Turske u ilegalnom prelasku državne granice BiH s Republikom Hrvatskom. Otkriveni su u dva napuštena objekta u zaštitnom području neposredno uz državnu granicu. Strani državljani su prekršajno procesuirani sukladno Zakonu o strancima. Uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorija BiH, predati su Službi za poslove sa strancima BiH.

Dan ranije, 21. listopada, službenici PGP Bijeljina otkrili su četiri državljana Sirije u ilegalnom prelasku državne granice. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave. Predati su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close