Tri klastera

U ZHŽ ukupno zaražene 32 osobe

Do sada u ovoj županiji ima ukupno 32 osobe, od toga 23 je s područja Širokog Brijeg, petero Gruda i četvero s Posušja.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2020. u 14:56 Bljesak.info
Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite ŽZH 3.4.2020.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) izvijestio je kako do danas u 13 sati nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom u toj županiji.

Do sada u ovoj županiji ima ukupno 32 osobe oboljele od koronavirusa, od toga 23 s područja Širokog Brijeg, pet Gruda i četiri Posušja.

MUP ZHŽ-a obavijestio je da u protekla 24 sata nije zabilježen ni jedan prekršitelj policijskog sata, ili ograničenog kretanja kao ni prekršitelji samoizolacije.

Prema zadnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji se trenutno nalazi 968 osoba, od toga u Grudama 154 osobe, Ljubuški 184, Posušje 311 i Široki Brijeg 319 osoba.

Kako je rečeno na konferenciji od 32 oboljelih od koronavirusa prosječna starosna dob je 52 godine, od toga je 53 posto oboljelih su žene, a 47 posto muškarci. Četiri osobe imaju manje od 24 godine, 16 osoba je starosne dobi od 25 do 65 godina, i deset godina je 65 i više.

Do sada su u ovoj županiji od koronavirusa preminule su dvije osobe, još nitko nije izliječen.

Ministar zdravstva ove županije Tomislav Pejić je kazao kako postoje tri, i to po jedan u Grudama, Širokom Brijegu i Čitluku. Što se tiče kontakata, prema njegovim riječima, oni su pod kontrolom. Uzeti su primarni i sekundarni kontakti, urađena su testiranja i za sada je još uvijek sve pod kontrolom.

Što se tiče Policijske uprave Posušje gdje je 13 policijskih službenika u samoizolaciji, rečeno je kao neće biti problem s daljnjim radom policijske uprave jer imaju dovoljan broj djelatnika. ''Zaraženi policajac koji je bio povezan s klasterom u Čitluku, je dobro i već se osam dana nalazi u samoizolaciji'', izjavio je novinarima ministar MUP-a ZHŽ-a David Grbavac.

Krizni štab Zapadnohercegovačkog kantona donio je odluku da se produžava rad trgovina sa 16 na 18 sati radnima danima, subotom do 13 sati, dok je nedjeljom rad zabranjen svima osim apotekama i pekarama koje mogu raditi do 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close