Vanredna sjednica

U Tuzli i Prnjavoru proglašeno stanje prirodne nesreće

Vijesti / Flash | 04. 05. 2014. u 16:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razmatranja izvještaja sa terena, načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović je, na osnovu prijedloga Općinskog stožera civilne zaštite, proglasio stanje prirodne nesreće zbog poplava, klizišta i slijeganja zemljišta na području općine Tuzla.

Bit će angažirane sve službe zaštite i spašavanja u cilju poduzimanja preventivnih mjera i mjera sanacije već nastalih šteta.

Povodom razmatranja stanja na terenu usljed obilnih kišnih padalina i ispunjenja uvjeta za proglašenje stanja prirodne nesreće, danas je održana vanredna i proširena sjednica Općinskog stožera civilne zaštite Tuzla.

Prema izvještajima s terena, najteže stanje je zabilježeno u mjesnim zajednicama Batva, Breške, Gornja Tuzla, Moluhe, Mosnik i Par Selo gdje je usljed obilnih kišnih padalina došlo do pokretanja klizišta i pojave poplava.

Načelnik općine Prnjavor Siniša Gatarić proglasio je večeras vanrednu situaciju u dijelovima općine pogođenim poplavama.

Gatarić kaže da je evidentno da je situacija na terenu teška, Ulica Živojina Preradovića je u potpunosti zatvorena, dok je u Omladinskom Naselju obustavljen promet.

"Naložio sam danas da se put na Bakuli prema Donjoj Ilovi i Šibovskoj prokopa, kako bi se rasteretio tok vode koji je išao prema kućama. Imamo složenu i ozbiljnu situaciju, preostaje nam da angažiramo sve raspoložive resurse i pomognemo građanima u okviru naših mogućnosti", rekao je Gatarić na konferenciji za novinare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close