Sarajevo

U Tužiteljstvu BiH ispitan Selmo Cikotić

Razlog je afera "Sigurnosne provjere".
Vijesti / Flash | 09. 12. 2020. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu BiH danas je ispitan ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, saznaje "Avaz". On je u ovu instituciju došao u 13 sati i zadržao se više od sat. S njim je bio odvjetnik Fahrudin Ibrišimović.

Razlog je afera "Sigurnosne provjere". Tužiteljstvo BiH, podsjećamo, donijelo je naredbu o provođenju nove istrage protiv generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića, ministra Cikotića i umirovljenog službenika OSA-e Muriza Druškića, koji je aktualni član Drugostupanjske komisije Vijeća ministara za postupanje po žalbama u predmetima sigurnosnih provjera.

Mehmedagić, Cikotić i Druškić osumnjičeni su za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi s nezakonitim imenovanjem i sudjelovanjem u radu Komisije, što je izazvalo za posljedicu stvaranje opšte pravne nesigurnosti za postupanje u predmetima sigurnosnih provjera.

Nova istraga mogla bi također rezultirati novom optužnicom protiv Mehmedagića. On je nedavno optužen također za zloupotrebu položaja zbog afere koja se odnosi na nezakonito izuzimanje videnadzora iz poslovnice „BH Pošte“ na Alipašinom Polju.

Kopirati
Drag cursor here to close