Pronađeni bombaši

U Turskoj stanje visoke pripravnosti zbog mogućih terorističkih napada

Vijesti / Flash | 02. 03. 2016. u 17:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska se nalazi u stanju visoke pripravnosti nakon upozorenja obavještajne agencije o mogućim terorističkim napadima militanata Islamske države, prenose turski mediji.

''Turske obavještajne postrojbe su otkrile da su dvojica bombaša samoubica koji su ilegalno ušli u zemlju, planirali izvršiti terorističke napade - navodi se u izvještaju Haberturka.

Prema izvještaju, očekivalo se da se ti militanti susretnu sa sirijskim državljanima u turskoj jugoistočnoj pokrajini Kahramanmaras, prenosi agencija Xinhua.

Dok je dijelila fotografije dvojice pripadnika ISIL-a, obavještajna agencija je zatražila od sigurnosnih snaga da izvrše reviziju sigurnosnih mjera unutar Turske.

Ankara, Istanbul i ostali turski gradovi bili su meta terorističkih napada u posljednjih nekoliko mjeseci, a najveći napad pogodio je glavni grad Ankaru 17. veljače kada je poginulo 29 osoba, većinom vojno osoblje.

U siječnju se jedan od pripadnika Islamske države raznio na trgu Sultan Ahmeta i tom prilikom ubio jedanaest njemačkih turista.

Kopirati
Drag cursor here to close