Ruta preko BiH

U Trebinju ponovno ''pali'' migranti

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 11:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rano jutros u Trebinju su uhićene tri osobe iz Afganistana, koje su nelegalno prešle državnu granicu. U trebinjskom CJB je potvrđeno kako su osobe predane postupanje Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine, koja će voditi daljnji postupak.

Jedna osoba uhićena je u središtu grada, dok su pripadnici policije druge dvije osobe pronašli u trebinjskom naselju Gorica.

Žarko Laketa, načelnik CJB Trebinje, kazao je da očekuje da će ovakvih situacija biti i u nadolazećem razdoblju. Dodao je i da nije dobio nikakve informacije od nadležnih agencija iz Crne Gore i Hrvatske o rutama migranata.

“Migrantska ruta nastoji se očito prebaciti preko BiH i Crne Gore zbog toga što je zatvorena ruta prema zemljama Europske unije'', istaknuo je Laketa i ukazao na dobru suradnju trebinjskog CJB sa nadležnim agencijama u regiji i Graničnom policijom BiH.

Podsjetimo, prije desetak dana u Trebinju je također uhićeno nekoliko osoba koje su nelegalno prešle granicu s BiH i pokušale se domoći teritorije Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close