Cvijeće

U Trebinju odata počast narodnom heroju Vladu Šegrtu

Komemoraciji su prosustvovali članovi obitelji, prijatelji i poštovatelji tekovina antifašističke borbe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2021. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu tridesetogodišnjice smrti vijećnika ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, člana prve poslijeratne vlade Bosne i Hercegovine i narodnog heroja Vlade Šegrta, danas je u Aranđelovu nadomak Trebinja, njegovom rodnom mjestu, položeno cvijeći i odata počast.

Komemoraciji su prosustvovali članovi obitelji, prijatelji i poštovatelji tekovina antifašističke borbe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Prisutnima su o značaju antifašističke borbe i doprinosu Vlade Šegrta govorili Izo Rokolj, te predsjednik SABNOR BiH Sead Đulić.

“Ne damo ono što je naše, a Vlado Šegrt je naš i mi ga ni mrtvog nikom ne damo. Danas smo ovdje da ga se s dužnim poštovanjem sjetimo, a ne da ga branimo. On i njegovo saborci davno su sebe odbranili u onom dugom, krvavom i pobjedonosnom maršu, koji je počeo nedaleko odavde, iz Lastve, gdje je formiran Prvi udarni bataljon, pa sve do 15.svibnja 1945., kad su nogom stali na austrijsku i italijansku granicu. To su bili oni koji su goli prsima jurišali na nebo i koji već odavno nikom ništa ne duguju. Mi dugujemo njima“, priopćeno je iz SABNOR-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close