Što se točno dogodilo?

U travničkoj bolnici izgorio pacijent, obitelj tvrdi da je zapaljen

Vijesti / Flash | 24. 04. 2017. u 07:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Bolnice u Travniku Mirsad Granov izjavio je kako je 19. travnja, pod za sada neutvrđenim okolnostima, došlo do zapaljenja kreveta jednoga pacijenta, koji je od posljedica otvorenoga plamena zadobio tjelesne ozljede, a ozlijeđen je i zaposlenik Bolnice, o čemu je odmah obaviještena policija.

''Napominjemo da je tijekom ove incidentne situacije i zaposlenik Bolnice, također, zadobio ozbiljne ozljede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu. U skladu s protokolarnom procedurom, Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere te do završetka njihove istrage ne možemo davati više informacija'', kazao je Granov Feni, dodajući kako se dogodio nemio događaj koji zahtijeva detaljnu istragu.

Iz MUP-a SBŽ-a danas je priopćeno da kriminalistička policija provodi istragu o požaru u Bolnici u Travniku, radi utvrđivanja eventualnoga postojanja elemenata kaznenoga djela, te kako je o slučaju obaviješten i dežurni županijski tužitelj.

Policija je 19. travnja oko 3:30 sati zaprimila prijavu od dežurnoga tehničara s Odjela neurologije i psihijatrije Bolnice u Travniku da je 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika izvršio samozapaljenje.

''Odmah po prijavi, u bolnicu su upućeni službenici policije koji su obavili razgovor s osobljem Neuropsihijatrijskoga odjela te se došlo da saznanja da je zadnji obilazak pacijenta bio oko 3:05 sati. Trenutno, službenici kriminalističke policije poduzimaju istražne radnje sa svrhom utvrđivanja eventualnoga postojanja elemenata kaznenoga djela počinjenoga od osoblja Odjela, drugih pacijenata ili neke treće osobe'', kaže se u priopćenju.

Na društvenim mrežama proteklih dana je pokrenuta grupa "Istina za Gabrijela Trbaru", u kojoj obitelj 33-godišnjaka iz Novoga Travnika ističe kako je nemoguće da se radi o samozapaljenju, s obzirom na to da je, kako je rečeno, mladić bio vezan za krevet.

''Prema riječima njegovih bližnjih oni još ne znaju da li je policija obavila propisno uviđaj, niti to da li je sudski vještak bio prisutan. Prema saznanjima, djelatnici odjela nakon paljenja, sve su pacijente iz te sobe premjestili, dušek i sve dokaze izbacili van, a zidovi na kome su ostavljeni tragovi gorenja su okrečeni. Ovakav slučaj je nezapamćen u povijesti praksi bolnica, ne samo u Bosni i Hercegovini, već vjerujemo i šire'', navodi ova stranica.

Kopirati
Drag cursor here to close