Igor Crnadak

U terorističkom napadu u Londonu nema ozlijeđenih državljana BiH

Vijesti / Flash | 04. 06. 2017. u 14:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je u nedjelju da u terorističkom napadu u Londonu, prema dosadašnjim informacijama, nema ozlijeđenih državljana BiH.

''Ministarstvo je u stalnom kontaktu s veleposlanstvom i, prema dosadašnjim informacijama, nema ozlijeđenih državljana BiH u posljednjem terorističkom napadu'', istaknuo je Crnadak novinarima u banjalučkom izletištu Duboka, prenosi Fena.

Podsjetio je da je sinoćnji teroristički napad, u kojem je ubijeno sedam i ranjeno 48 osoba, bio treći teroristički napad u Velikoj Britaniji u posljednjih mjesec dana.

Među ranjenima u Londonu ima i stranaca, Kanađanin ubijen

Među 48 ranjenih i Nijemaca, Francuza, kao i jedan Španjolac, dok je jedan Kanađanin tom prilikom ubijen.

Njemačko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je jedan od njemačkih državljana koji su ozlijeđeni u sinoćnjim napadima u Londonu zadobio teške ozljede, ali nije preciziralo koliko je Nijemaca ranjeno, prenosi AP.

Istovremeno, francuska ministrica za Europu Marielle de Sarnez rekla je da je među ranjenima i četvero Francuza.

Kanadski premijer Justin Trudeau priopćip je da je među ubijenima i jedan kanadski državljanin, a više detalja o njemu nije iznio iz poštovanja prema njegovoj obitelji, prenosi Tanjug.

Od 48 ljudi koliko ih je ranjeno u sinoćnjim terorističkim napadima u središtu britanske prijestonice, 21 osoba je u kritičnom stanju, priopćila je u nedjelju Nacionalna zdravstvena služba Engleske.

Kopirati
Drag cursor here to close