Nezapamćeno obilna kiša

U Teočaku strahuju od pojave klizišta, milijunske štete na cestama

Osnovna škola u centru je poplavljena i nastava prekinuta.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2023. u 18:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Teočaku, gdje je proteklog četvrtka i jučer za kratko vrijeme pala nezapamćeno obilna kiša, u mjesnoj zajednici Snježnica su bujične vode samo na putnoj infrastrukturi prouzročile štete procijenjene na blizu četiri milijuna KM računajući i oštećenje na regionalnoj cesti Sapna - Teočak.

''Trenutno u ovoj općini strahuju od pojave klizišta jer je majevičko područje, u sličnim vremenskim uslovima inače nestabilno'' - izjavio je za Fenu pomoćnik općinskog načelnika za Civilnu zaštitu Amir Šabačkić.

Osnovna škola u centru je poplavljena i nastava prekinuta.

Bujučne vode su ugrozile poljoprivredno zemljište i usjeve u cijeloj općini jer kiša pada već dva mjeseca.

Proteklog četvrtka je u Teočaku za sat i po vremena palo 62 litra kiše po kvadratnom metru, a jučer 57 litara za 20 minuta.

Foto: Anadolija / Uposlenici škole u Teočaku rade na uklanjanju oštećenih dijelova poda

''Sadašnje stanje u ovoj općini su prvenstveno uzrokovale enormne količine padalina, ali je doprinio i ljudski faktor'' - divlja gradnja i neodržavanje vodotoka, među brojnim faktorima - dodaje Šabačkić.

Danas su ekipe bile na području cijele općine gdje je zaplavljeno 50 stambenih objekata, od toga, 38 samo u mjesnoj zajednici Snježnica.

U petak, subotu i nedjelju su općinske ekipe, uz pomoć kolega iz kantonalne Civilne zaštite čistile puteve, ali njihov trud je uništila jučerašnja obilna kiša i prouzročila još veću štetu od dotadašnje.

Kopirati
Drag cursor here to close