Lutali satima

U šumi kod Livna pronađena dva nestala dječaka

Vijesti / Flash | 12. 02. 2017. u 17:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dječaka pronađena su živa i zdrava u šumi u blizini Livna, zahvaljujući brzoj intervenciji Gorske službe spašavanja.

Gorska služba spašavanja HBŽ dobila je sinoć obavijest o pokretanju potrage za dvojicom nestalih dječaka u dobi od 15 godina, jedan iz sela Lipa a drugi iz Čuklića, pod Kamešnicom kod Livna.

Naime, dvojica dječaka, K.D. i T.D., prethodno uzimaju psa i oko 13 sati kreću prema šumi iznad svog sela s namjerom da prošetaju, lagano obučeni, po lijepom, sunčanom, prohladnom danu.

Oko 16.30 sati. zabrinuta majka jednog od dječaka poziva na mobitel i on se javlja i kaže da nisu daleko i da idu prema kući. Međutim, kako je padao mrak, njih još nema, niti se javljaju na mobitele, zabrinuti roditelji počinju pozivati pomoć policije i GSS-a. Otac jednog dječaka kreće tražiti ih s kolegom lovcem prema šumi, javlja Vecernji.ba.

Pročelnik HGSS HBŽ Marino Vidović pokreće brzu potragu u koordinaciji sa specijalcima koji izlaze na teren s vozilima i uključenom rotacijom pokušavajući privući pažnju nestalih, GSS HBŽ kreće na teren. Sve se odigrava brzo jer je bilo jako zabrinjavajuće što se ni jedan dječak niti dostupan.

''Nakon kraćeg vremena dječaci koji su tumarali po mraku i lutali prema hrvatskom području, uspiju se vratiti u mrežu domaćeg mobilnog operatera i javljaju se da su izbili na neku cestu. Dobivaju upute od GSS-a BiH da ne silaze s ceste i polako se kreću prema dolje i čuvaju bateriju u mobitelima. Nakon kraćeg vremena specijalna policija svojim vozilom pronalazi dječake žive i zdrave i prevozi ih kućama. Još jedan dobar primjer brze reakcije i dobre suradnje i koordinacije između nevladinih i vladinih organizacija kojima ovo nije prvi put da djeluju zajedno na terenu, brzo i efikasno'', navode iz GSS-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close