Nema odgovora, ide blokada

Nema nikakvog odgovora: Građani izigrani, u subotu najavili novu blokadu Deponije Uborak

Građanska inicijativa ''Jer nas se tiče'' najavila je za subotu u ranim jutarnjim satima novu blokadu dovoza smeća na deponiju Uborak.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2020. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa ''Jer nas se tiče'' najavila je za subotu u ranim jutarnjim satima novu blokadu dovoza smeća na deponiju Uborak.

Federalna televizija javlja kako su iz ove inicijative u više navrata pozivali odgovorne na brzu reakciju u rješavanju problematike oko odlaganja otpada na regionalnoj Deponiji d.o.o. Mostar.

Okolišna dozvola Deponije je istekla, a mještani ističu da ista ugrožava zdravlje svih građana.

Njihovi zahtjevi su dobro poznati - zatvaranje i sanacija deponije, te njeno izmještanje.

Iako je stručni tim za iznalaženje nove lokacije, sastavljen od gradskih i kantonalnih vlasti, do sada ponudio  šest potencijalnih lokacija, u inicijativi su nezadovoljni jer nakon tri mjeseca prosvjeda ništa nije konkretno dogovoreno.

 Uništen reklamni pano

Inače, ova je građanska inicijativa zakupila postavljanje reklame na panuou u Ulici kralja Tomislava (Avenija) u Mostaru, na kojemu je pisalo ''Nema tvoga i moga smeća! Uborak. Borimo se zajedno!'' Reklama na uništena i pocijepana noć nakon što je postavljena.

''Neka ide na čast onima koji na ovakve i slične načine pokušavaju stati na put borbi za zdravlje svih nas'', poručili su iz Inicijative.

Kopirati
Drag cursor here to close