Ispunjenje zahtjeva

U štrajku glađu 21 radnik Željeznica RS-a, tvrde da trpe pritiske

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 09:51 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset i jedan radnik Željeznica RS-a štrajka glađu i tvrde da trpe pritiske uprave te da im se prijeti i disciplinskim postupcima.

Predsjednik Samostalnog sindikata Prometno-transportne djelatnosti u ovoj javnoj tvrtki Zlatko Marin izjavio je danas Feni da ne odustaju od štrajka sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi te da očekuju da ih podrži još jedan broj kolega.

‘’Na terenu su već počeli pritisci, iako uprava tvrdi da to nije točno, ali se prijeti disciplinskim postupcima onima koji žele da nam daju podršku. Na sve načine pokušavaju da nas onemoguće da se ovaj štrajk omasovi’’, tvrdi Marin.

Traže isplatu četiriju naknada po osnovu prijevoza i dva topla obroka, ali zasad ih nitko od uprave ili resornog ministarstva nije kontaktirao, iako su u štrajku glađu treći dan.

Marin je optužio rukovodstvo ove javne tvrtke da pravi uštede na primanjima radnika.

Iz uprave Željeznica RS-a je priopćeno da ne spore da su u tekućoj godini nastala određena dugovanja prema radnicima, prije svega po osnovu toplog obroka i naknade za prijevoz, ali dodaju da do kašnjenja s isplatama dolazi zbog nedostatka novčanih sredstava, a ne zbog volje uprave da neka radnička prava uskrati ili umanji.

‘’Radnici moraju biti svjesni posljedica ne samo po vlastito zdravlje već i po njihov radnopravni status, zbog postupanja van važećih propisa, te Uprava poziva sve radnike, koji su se odlučili za štrajk glađu da odustanu od daljeg ugrožavanja vlastitog zdravlja, a da svako nezadovoljstvo vezano za ostvarivanje prava iz radnog odnosa rješavaju u skladu s važećim zakonskim propisima’’, naveli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close