Neredi na biralištima

U Stocu zabilježeno još 11 izgreda

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 18:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Stocu je danas zabilježeno 11 fizičkih izgreda tijekom procesa glasovanja, a većinom se radilo o uništavanjau i razbacivanju listića'', rekao je predsjednik Strateškog odbora koalicije ''Pod lupom'' Vehid Šehić komentirajući današnja događanja u gradu na Bregavi.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama kandidat za načelnika Stoca Salmir Kaplan fizički je nasrnuo na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića. Poslije tog incidenta je pozvana hitna pomoć, i predsjednik OIP-a je prevezen u Dom Zdravlja Stolac gdje mu je urađena dijagnostika. Intervenirala je i specijalna policija, a u Stocu je prekinut izborni proces.

Pored ovoga, zabilježeno je još nekoliko incidentnih situacija u Stocu, a pojedini izvori tvrde kako su osobe s kapuljačama na glavama sa biračkih mjesta otuđile biračke kutije i glasački materijal i uputili se u nepoznatom smjeru.

Zbog svega navedenog u Stocu je pojačana nazočnost policije, a ministar MUP-a HNŽ-a uputio je i specijalnu postrojbu policije u grad na Bregavi.

''HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora oštro osuđuju napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac, kao i nasilno ponašanje na biračkim mjestima u općini Stolac'', priopćeno je danas iz Hrvatskog narodnog sabora.

Stranke HNS-a osuđuju ovaj čin ''gdje se na brutalan način pokušava primijeniti sila kako bi se promijenila volja građana općine Stolac na demokratski vođenim izborima''.

''Živimo u vremenu kada se borimo da pokrenemo Bosnu i Hercegovinu na njenom putu k Europskoj uniji, a ovakvi nas pokušaji rušenja svih demokratskih standarda vraćaju unazad.

Napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva, napad je na državnu instituciju, bez obzira o kome se radi'', stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close