Suzavac i palice

U srcu Njemačke okršaj Kurda i muslimana koji podržavaju IS

Vijesti / Flash | 08. 10. 2014. u 12:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirni prosvjedi protiv Islamske države u Siriji i Iraku organizirali su kurdski državljani u nekoliko njemačkih gradova što je završio ozbiljnim sukobima s  muslimanima koji podržavaju ISIL u Hamburgu i Celleu na sjeveru Njemačke.

Policija je u Hamburgu morala koristiti vodene topove, palice i suzavac kako bi u utorak navečer rastjerala mase zaraćenih Kurda i prodžihadističkih muslimana naoružanih noževima i palicama, piše RT.

U početku je oko 80 Kurdskih prosvjednika okupiralo Glavni željeznički kolodvor u Hamburgu, napuštajući željezničku stanicu pridružila im se još prosvjednika. Grupa od oko 500 kurdskih demonstranata marširala je kroz centar Hamburga, gdje su na putu oštetili nekoliko automobila i turskih zalogajnica. Policija je uhitila oko 14 prosvjednika.

U Celleu je u ponedjeljak oko 100 Kurda i muslimana započelo sukob, a policija je spriječila sukobe između ove dvije skupine uz pomoć policije iz drugih gradova. Dan kasnije ove dvije strane su naoružane kamenjem i bocama pokušali probiti policijske kordone te napasti jedni druge.

Policija je protiv prosvjednika koristila suzavac i palice. Neki od muslimana koji su sudjelovali u sukobima u Celleu su 'čečenski državljani' koji su došli iz cijele Njemačke, javlja policija.

U Turskoj, u utorak, niz kurdskih prosvjeda protiv odbijanja vlade da intervenira u Siriji pretvorio se u nerede u kojima je poginulo najmanje 14 osoba. 

Kopirati
Drag cursor here to close